Wat is Aikido

Deze unieke kunst is geinspireerd op de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu. Daarnaast is er ook een morele waarde toe gevoegd aan de kunst van aikido. De beoefenaar (aikidoka) traint zijn of haar lichaam en geest ter verbetering van zichzelf, om zichzelf te overwinnen. Iemand die een aikidoka aanvalt, wordt niet in de eerste plaats gezien als tegenstander, maar als iemand met wie men in harmonie moet proberen te komen. Deze harmonie kan bereikt worden, door de aanval op een gepaste wijze onschadelijk te maken. Gesteld kan worden dat de aikido beoefenaar leert wat op welk moment de juiste handeling is.

Op een dergelijk moment draait het enkel nog om de inhoud. Zeker niet meer om de buitenkant/uiterlijk vertoon. Instelling, leren loslaten en geestelijke balans dat zijn basis begrippen binnen deze krijgskunst.

Aikido is een manier van communiceren, een dans. Een manier van doen maar nog meer van laten. Een manier van zijn en een manier van niet zijn. Blijf in balans en word het centrum van alle bewegingen. Leer jezelf te controleren en controleer wat er op je afkomt.

Aikido kenmerkt zich door een geweldloos karakter, samenwerking, plezier en laagdrempeligheid.

Het is een verrijking voor een ieder om op deze plezierige manier te bewegen en om met deze staat van niet denken in contact te komen.

Kinderen logo

Wil je meer informatie over onze cursussen?